Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips: Εξαπλασιασμός κερδών στα 262 εκατ. ευρώ

Αν και ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση εσόδων και κερδοφορίας για το β' τρίμηνο του έτους, η Philips προειδοποίησε ότι επίκειται επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης πωλήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Philips: Εξαπλασιασμός κερδών στα 262 εκατ. ευρώ
Αύξηση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε η Royal Philips Electronics NV για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά προειδοποίησε ότι αναμένει επιβράδυνση των πωλήσεων για το υπόλοιπο του έτους, προκαλώντας «βουτιά» στην μετοχή της

Τα έσοδα της Philips αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 12% στα 6,2 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 262 εκατ. ευρώ από 45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 527 εκατ. ευρώ από 118 εκατ. ευρώ.

Αν και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων ήταν καλύτερη των προβλέψεων των αναλυτών, η μετοχή της Philips καταγράφει σήμερα σημαντικές απώλειες, μεγαλύτερες του 4%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για επιβράδυνση στα έσοδά της.

«Μετά την ισχυρή ανάκαμψη του πρώτου εξαμήνου του 2010, εκτιμούμε ότι η αύξηση των πωλήσεων για το υπόλοιπο του έτους θα μετριαστεί σε μονοψήφια ποσοστά αύξησης» αναφέρει η ανακοίνωση της Philips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v