Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοητευτικά Q2 πιέζουν την Wall Street

Απώλειες εμφανίζει η Wall, καθώς μια σειρά Q2 μεγάλων επιχειρήσεων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, αλλά τις ζημιές περιορίζουν οι ειδήσεις από την αγορά κατοικίας και η ανάκαμψη του πετρελαίου. Ηπιες πιέσεις ευρωαγορών.

Απώλειες σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά τριμηνιαία αποτελέσματα κερδών μεγάλων επιχειρήσεων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς, αν και οι ζημιές περιορίστηκαν μετά τα στοιχεία από την αγορά ακινήτων αλλά και την δυναμική ανάκαμψη των μετοχών μεταλλευτικών και πετρελαϊκών επιχειρήσεων. 

Μετά από πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,62% στις 10.091 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.067 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,72% στις 2.182 μονάδες.

Η ψυχολογία είναι αρνητική καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα απογοητευτικά αποτελέσματα β΄τριμήνου κορυφαίων επιχειρήσεων όπως η τράπεζα Goldman Sachs (-2,8%) και νωρίτερα οι τεχνολογικοί κολοσσοί Texas Instruments (-6%) και International Business Machines (-4,6%).

Η Johnson & Johnson (-1,7%) εν τω μεταξύ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 7,5%, αλλά υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη 2010 κατά 15 σεντς ανά μετοχή.

Από τις λίγες ευνοϊκές ανακοινώσεις, ήταν στον αντίποδα, εκείνη της United Health Group που ενισχύεται 1,4%.

Τα futures εμφάνιζαν τριψήφιες απώλειες για τους βασικούς δείκτες μέχρι την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για την αγορά κατοικίας, που έδειξε μεν μεγάλη μείωση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών αλλά θεαματική αύξηση στις περατώσεις και άνοδο 2,1% στις νέες άδειες οικοδομής.

Στον περιορισμό των απωλειών συνέβαλε το "ράλι" των τιμών πετρελαϊκών επιχειρήσεων, καθώς η έλευση της εποχής των τυφώνων στην αμερικανική ήπειρο στηρίζει τις τιμές του μαύρου χρυσού υψηλότερα.

Πτωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως περιορίστηκε σημαντικά αργά το απόγευμα, και ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες μόλις 0,16% στις 5.140 μονάδες, τον DAX 0,66% στις 5.969 μονάδες, τον CAC 0,48% στις 3.469 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στις ευρωαγορές είναι επικεντρωμένα στις εξελίξεις που αφορούν τα stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v