Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα Q2 έδωσαν ώθηση στη Wall

Κέρδη στη Wall Street καθώς τα καλά εταιρικά αποτελέσματα περιόρισαν την απογοήτευση των επενδυτών από την μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση του δείκτη κατασκευαστικού κλίματος στις ΗΠΑ.

Κέρδη στη Wall Street καθώς τα καλά εταιρικά αποτελέσματα περιόρισαν την απογοήτευση των επενδυτών από την μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση του δείκτη κατασκευαστικού κλίματος στις ΗΠΑ. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Θετικό παρέμεινε το κλίμα στη Wall καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της συνεδρίασης με τους δείκτες να σημειώνουν αξιόλογα κέρδη προς το τέλος της χρηματιστηριακής ημέρας καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Halliburton ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τις εταιρικές ανακοινώσεις β’ τριμήνου των IBM και Texas Instruments, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ωστόσο η άνοδος στη Wall περιορίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης καθώς τα νέα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας συγκράτησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης που καταγράφει το κλίμα στην αγορά κατασκευής οικιών στις ΗΠΑ διολίσθησε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 15 μηνών, καθώς έληξαν τον Απρίλιο τα φορολογικά κίνητρα για την αγορά ακινήτου.

“Τον τελευταίο καιρό τα οικονομικά νέα παραμένουν δυσάρεστα με συνέπεια να προκαλούνται αναταράξεις στην χρηματιστηριακή αγορά”, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της MF Global, Nick Kalivas.

Παράλληλα σε Ευρωπαικό επίπεδο, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από τη Moody’s σε συνδυασμό με την ανακοίνωση –προσωρινής- παύσης της οικονομικής στήριξης της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, υπενθύμισαν σε επενδυτές και αναλυτές ότι ο δρόμος της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης παραμένει δύσβατος.

Από πλευράς εταιρικών ανακοινώσεων η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 2% μετά την γνωστοποίηση παραγγελίας 30 νέων αεροσκαφών ύψους 9,1 δισ. δολαρίων από την αεροπορική εταιρία Emirates.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα, 128 εταιρίες του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών την Παρασκευή.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 4% στα 2,83 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,6% στα 23,56 δολάρια. Πτώση 0,25% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,06 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,56% στις 10.154,43 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,6% στις 1.071,25 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,88% στις 2.198,23 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE τερμάτισε 0,2% χαμηλότερα στις 5.148,28 μονάδες, ο DAX 0,52% στις 6.009,11 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,4% στις 3.486,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v