Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Bernanke "τάραξε" τη Wall Street

Η δήλωση Bernanke για τις “ασυνήθιστα αβέβαιες προοπτικές” της αμερικανικής οικονομίας, τάραξε τα νερά στη Wall. Πτώση άνω του 1% για τους δείκτες. Άνοδος για το δολάριο στα 1,27 ευρώ.

Η δήλωση Bernanke για τις “ασυνήθιστα αβέβαιες προοπτικές” της αμερικανικής οικονομίας, τάραξε τα νερά στη Wall. Πτώση άνω του 1% για τους δείκτες. Άνοδος για το δολάριο στα 1,27 ευρώ.

Αναλυτικά, η κατάθεση του B. Bernanke στο Κογκρέσο ξάφνιασε δυσάρεστα τους επενδυτές καθώς ο πρόεδρος της FED δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τις “εξαιρετικά αβέβαιες προοπτικές” της αμερικανικής οικονομίας.

Η διαβεβαίωση Bernanke ότι η FED είναι έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί, δεν καθησύχασε τους επενδυτές με συνέπεια οι δείκτες να υποχωρήσουν έως και 1,7% στο τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Canaccord Adams, Dave Rovelli, “Ουσιαστικά αυτό που υποστήριξε ο Bernanke είναι ότι οι συνθήκες στην οικονομία δυσχεραίνουν και ότι η ανάκαμψη δεν ακολουθεί την πορεία που ανέμεναν στην Κεντρική Τράπεζα.”

Την ισχυρή πτώση στη Wall δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν ούτε τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Morgan Stanley και Wells Fargo.

Συγκεκριμένα η Morgan Stanley ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,4 δισ. δολάρια στο β’ τρίμηνο έναντι ζημιών, το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ενώ και η Wells Fargo ανακοίνωσε αύξηση στην κερδοφορία της στο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της Yahoo απογοήτευσαν τους επενδυτές καθώς τα καθαρά κέρδη μπορεί να ήταν καλύτερα των αναμενόμενων ωστόσο τα έσοδα ήταν οριακά υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Άνοδος 0,7% για την μετοχή της Wells Fargo ενώ πτώση 8,5% για τον τίτλο της Yahoo.

Σημαντική ενίσχυση για το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τις δηλώσεις Bernanke με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,275 δολ.

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο στα $76,56/βαρέλι μετά την αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 1,7% και 1,9%, αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 5% στα 2,64 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 4,2% στα 23,43 δολάρια. Πτώση 3% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,79 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε απώλειες 1,07% στις 10.120,53 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,28% στις 1.069,59 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,58% στις 2.187,33 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 1,46% στις 5.215 μονάδες, ο DAX 0,38% στις 5.990,38 μονάδες, ο CAC 0,75% στις 3.493,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v