Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Q2 έδωσε "φτερά" στη Wall Street

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις Bernanke στο Κογκρέσο, τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τα θετικά ευρωπαϊκά μάκρο, ενίσχυσαν σημαντικά τη Wall. Άλμα 3,5% για το αργό.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις Bernanke στο Κογκρέσο, τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τα θετικά ευρωπαϊκά μάκρο, ενίσχυσαν σημαντικά τη Wall. Άλμα 3,5% για το αργό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της FED παρουσιάστηκε σήμερα στο Κογκρέσο λιγότερο απαισιόδοξος (σε σχέση με χθες), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κεντρική τράπεζα είναι «έτοιμη» να κάνει περαιτέρω κινήσεις για την στήριξη της οικονομίας σε περίπτωση που η ανάπτυξη αποδειχθεί πιο αδύναμη απ ’όσο αναμενόταν.

Παράλληλα σημείωσε ότι ανεξάρτητα από τα στατιστικά μεγέθη που απογοητεύουν, η FED δεν έχει λόγο για την ώρα να μεταβάλλει δραστικά τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων η Caterpillar ανακοίνωσε αύξηση 90% στα καθαρά  κέρδη το β’ τρίμηνο, με την άνοδο στα έσοδα να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, όπως η SunTrust, η BB&T και η PNC Financial Services.

Κέρδη 1,6% για τη μετοχή της Caterpillar, 9% για τη SunTrust και 3,5% για τη Citigroup.

Πλούσιο το ενδιαφέρον και στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς η General Motors ανακοίνωσε την εξαγορά της ΑmeriCredit έναντι 3,5 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον καλύτερα των αναμενόμενων ήταν μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ καθώς το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων μειώθηκε ενώ η πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών ήταν σημαντικά μικρότερη της αναμενόμενης.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, απροσδόκητα ευχάριστες χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τόσο η αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες όσο και η τόνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

"Άλμα" 3,5% για το πετρέλαιο στα $79,2/βαρέλι, με του ενεργειακούς τίτλους, Chevron και Exxon Mobil– λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- να ενισχύονται 1,6% και 2% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 6,4% στα 2,83 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 2,3% στα 22,95 δολάρια. Κέρδη 2,9% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,92 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,99% στις 10.322,3 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 2,25% στις 1.093,67 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 2,68% στις 2.245,89 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1,9% στις 5.313,81 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 με κέρδη 2,53% στις 6.142,15 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 3,05% στις 3.600,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v