Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro και Q2 εμπνέουν ράλι στην Wall Street

Οι θετικές εκπλήξεις από την ευρωπαϊκή οικονομία, τα ευνοϊκά αποτελέσματα αμερικανικών blue chips, τα deals και οι νέες δηλώσεις Β. Bernanke, εμπνέουν ράλι τιμών στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι πολλές ευνοϊκές εκπλήξεις από την ευρωπαϊκή οικονομία, τα αρκετά καλά αποτελέσματα αμερικανικών blue chips, η συνέχιση της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων και οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed για την οικονομία, εμπνέουν ράλι τιμών στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης.

Στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2% στις 10.321 μονάδες, ο S&P 2,15% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,35% στις 2.238 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1,9% στις 5.313,81 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 με κέρδη 2,53% στις 6.142,15 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 3,05% στις 3.600,53 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ευχάριστες εκπλήξεις είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, αφού στην ευρωζώνη ανακοινώθηκαν μια σειρά αναπάντεχα ευνοϊκές εξελίξεις: Ανέλπιστη αύξηση τις βιομηχανικές παραγγελίες, απρόσμενη βελτίωση στους δείκτες ΡΜΙ υπηρεσιών και μεταποίησης και ξαφνική βελτίωση στο καταναλωτικό κλίμα.

Αντιθέτως, οι αμερικανικές στατιστικές ανακοινώσεις παραμένουν μικτές: Ανακοινώθηκε νέα αύξηση των νέων ανέργων αλλά μείωση στο σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων και περαιτέρω πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης.

Την προηγούμενη συνεδρίαση χαρακτήρισαν έντονα πτωτικές διαθέσεις στην Wall Street, καθώς η δήλωση του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, για «ασυνήθιστη αβεβαιότητα» στην οικονομία έδωσε τροφή σε φόβους «διπλής ύφεσης» της οικονομίας.

Σήμερα ωστόσο, στο δεύτερο τμήμα της ομιλίας του, ο κεντρικός τραπεζίτης διαβεβαίωσε ότι η Fed είναι έτοιμη για περαιτέρω πιστωτική χαλάρωση, αν η οικονομία των ΗΠΑ αποδυναμωθεί περαιτερω.

Ευνοϊκό είναι το κλίμα από τις αμερικανικές ανακοινώσεις κερδών επιχειρήσεων, όπου μια σειρά blue chips κοινοποίησαν αποτελέσματα. Η Caterpillar κερδίζει 2,17% και η 3,14%, ενώ η AT&T 2,91% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσματων τους.

Η United Parcel Services εκτινάσσεται 4,4% μετά την αύξηση κερδών 90%, η Xerox 6% μετά την αύξηση κερδών 62%, ενώ η Bristol-Myers ενισχύεται 0,7%.

Η Microsoft και η Amazon.com ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v