Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones

Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall, με το Dow να επιστρέφει σε θετικό πρόσημο για το έτος μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall, με το Dow να επιστρέφει σε θετικό πρόσημο για το έτος μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η αύξηση 23,6% στις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών τον Ιούνιο έναντι πτώσης 36,7% τον προηγούμενο μήνα, επανέφεραν την αισιοδοξία στους επενδυτές για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η αναβάθμιση των προβλέψεων καθαρών κερδών και εσόδων τόσο για το έτος όσο και για το 2011 για την FedEx, τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρων των επενδυτών καθώς προσβλέπουν στην ανακοίνωση καλύτερων εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας τα δύο τρίτα των εισηγμένων εταιριών στον δείκτη S&P θα έχουν ανακοινώσει τα εταιρικά τους αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι Exxon Mobil, Chevron, BP και Boeing.

Κέρδη 5,4% για τη μετοχή της FedEx, 5% για την BP και 1,4% για τη Boeing.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Weeden & Co, S. Goldman, "η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ένα ράλι «αντίδρασης» καθώς στο β’ τρίμηνο οι δείκτες έχασαν περισσότερο από 15% από τα υψηλά τους. Αναμένουμε να δούμε ευμετάβλητες συνεδριάσεις μόλις ολοκληρωθεί η αντίδραση".

Το ευρώ συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, κοντά στα $1,3 καθώς τα αποτελέσματα από τα stress tests των ευρωπαικών τραπεζών καθησύχασαν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών για την κεφαλαιακή επάρκεια μεγάλων τραπεζικών ομίλων.

Οριακή πτώση για την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, στα 78,98 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ενισχύονται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 1,2% και 1,4% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 1,3% στα 2,89 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,9% στα 23,08 δολάρια. Κέρδη 1,3% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,87 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,97% στις 10.525,43 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,12% στις 1.115,01 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,19% στις 2.296,43 μονάδες.

Μετά την αποφασιστική διαμόρφωση του αμερικανικού χρηματιστηρίου με θετικά πρόσημα, οι δείκτες στην Ευρώπη στράφηκαν θετικά και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,72% στις 5.351,12 μονάδες, ο DAX 0,45% στις 6.194,21 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 0,81% στις 3.636,18.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v