Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά κατοικίας ανεβάζει την Wall Street

Η δυνατή αύξηση στις πωλήσεις νεόκτιστων ωθεί πειστικά υψηλότερα την Wall, που στρέφει το ενδιαφέρον στα εγχώρια macro και Q2, μετά την παρεμβολή των ευρωπαϊκών stress-tests. Σταθεροποιητική εικόνα ευρωαγορών.

Η ανακοίνωση ευνοϊκών μεγεθών από την αγορά κατοικίας, προσφέρει πειστικά θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά το μικτό άνοιγμα της αγοράς, σε αναζήτηση κατεύθυνσης.


Το ενδιαφέρον στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικεντρώνεται και πάλι στα εγχώρια σταστιστικά και εταιρικά αποτελέσματα χρήσης, μετά το πέρας της «δοκιμασίας» των ευρωπαϊκών stress-tests.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,51% στις 10.476 μονάδες, ο S&P 0,58% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,36% στις 2.277 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με εύρωστα κέρδη την Παρασκευή, μετά τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών, που έδειξαν ότι η πλειοψηφία των οίκων προβιβάστηκε.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστρέφει τώρα στα τριμηνιαία αποτελέσματα των μεγάλων εισηγμένων όπου, στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα δύο τρίτα του S&P 500 θα έχουν ολοκληρώσει τις κοινοποιήσεις.

Σήμερα, κοινοποιούν μεγέθη η βιομηχανία τσιγάρων Lorillard και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Sanmina-SCI.

Στην σημερινή συνεδρίαση το βάρος πέφτει στην στατιστική ανακοίνωση από την αμερικανική οικονομία, που αφορά στην κρίσιμη αγορά ακινήτων, με τα στοιχεία για πωλήσεις νεόκτιστων, κατοικιών, που αυξήθηκαν 23,6% τον Ιούνιο, στα 330.000 ακίνητα, μετά την βουτιά 36,7% του Μαΐου.

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια , με την μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 1,5% καθώς φημολογείται ότι ο οίκος καθώς και άλλοι γερμανικοί οίκοι, δεν αποκάλυψαν όλες τις λεπτομέρειες των ενεργητικών τους σε κρατικα ομόλογα.

Η μετοχή της BP αντιδρά με άνοδο 2% στην φήμη ότι ο διευθύνων σύμβουλος Tony Hayward θα παραιτηθεί και θα τον διαδεχτεί ο Robert Dudley.

Ο τίτλος της Tullow Oil ενισχύεται 3,2% μετά την ανακάλυψη μεγάλης πετρελαιοπηγής στα ανοιχτά της Γκάνα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,12% στις 5.306 μονάδες, ο DAX 0,4% στις 6.141 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,37% στις 3.593.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v