Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reckitt Benckiser: Αύξηση κερδών τριμήνου 21%

Ο όμιλος καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser, εξέδωσε προειδοποίηση για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία εμφανίζει τάσεις ταχείας συρρικνωσης.

Reckitt Benckiser: Αύξηση κερδών τριμήνου 21%
Ο όμιλος καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser, εξέδωσε προειδοποίηση για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία εμφανίζει τάσεις ταχείας συρρικνωσης, και ανακοίνωσε την πρώτη στην ιστορία της μείωση πωλήσεων σε 3μηνιαία βάση, προκαλώντας απογοήτευση παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη β΄τρίμηνου.

Ο βρετανικός όμιλος, που πριν λίγες μέρες εξαγόρασε τα προφυλακτικά Durex και τα ανατομικά υποδήματα Scholl της εταιρίας SSL, δήλωσε ότι η ανάπτυξη έχει «σχεδόν εξαφανιστεί στην Ευρώπη», η οποία καταλαμβάνει σχεδόν τις μισές πωλήσεις της.

«Πριν έξι μήνες περιμέναμε ανάπτυξη 4% στις αγορές μας στην Ευρώπη, αλλά σήμερα περιμένουμε κάτω από 1%” δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Πάντως ο όμιλος επανάλαβε τους στόχους κερδών και πωλήσεων 2010. Τα καθαρά κέρδη β΄τριμήνου αυξήθηκαν 21% στα 507 εκατ. στερλίνες από 415 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 10%, χάρη στην εύρωστη ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v