Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stephen Roach: Προς μία νέα εποχή επιβράδυνσης

Σε μία νέα πραγματικότητα με ταυτόχρονη επιβράδυνση ΕΕ, ΗΠΑ και Κίνας οδεύει η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Stephen Roach, μη εκτελεστικό πρόεδρο της Morgan Stanley Asia και καθηγητή του Yale.

Stephen Roach: Προς μία νέα εποχή επιβράδυνσης
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την παγκόσμια οικονομία προχωρά ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley Asia, κ. Stephen Roach, τονίζοντας ότι οδεύουμε σε μία νέα πραγματικότητα με ταυτόχρονη επιβράδυνση στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Ε.Ε. Βάσει των αναθεωρημένων του προβλέψεων, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,25% - 3,5% τα επόμενα τρία - πέντε χρόνια, χαμηλότερα από το 4,7% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας την πενταετία πριν από την κατάρρευση του 2008.

Ο κ. Roach αναφέρεται στην επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ και στην ευρωπαϊκή στροφή προς τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά επίσης και στην επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ευρωζώνη. Η κινεζική οικονομία αναμένεται επίσης να επιβραδυνθεί, κατά την άποψή του.

"Στη μετά την κρίση εποχή η αναπτυξιακή τάση θα περιοριστεί", δήλωσε ο κ. Roach, ο οποίος διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο Yale. Σύμφωνα με την άποψή του, η πραγματικότητα της νέας οικονομίας σημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να συμβιβαστούν με μικρότερες αποδόσεις και με μεγαλύτερη αστάθεια στα χαρτοφυλάκιά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v