Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα και FedEx εμπνέουν την Wall Street

Οι καλές προβλέψεις της FedEx και η θετική έκπληξη από την αγορά κατοικίας ενισχύουν τη Wall και επαναφέρουν το επίκεντρο στα εγχώρια macro και Q2 μετά την παρεμβολή των ευρωπαϊκών stress test. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι καλές προβλέψεις της FedEx και η θετική έκπληξη από την αγορά κατοικίας εμπνέουν θετικά πρόσημα στην Wall Street και «χαρίζουν» την καλύτερη περίοδο 3 εβδομάδων στον δείκτη Standard & Poor’s εδώ και ένα χρόνο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 10.488 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.111 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,73% στις 2.286 μονάδες.

Στις τρεις τελευταίες εβδομάδες ο δείκτης S&P έχει αποκομίσει κέρδη 7,8% που είναι το καλύτερο κέρδος από πέρσι τον Αύγουστο.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με μικτή εικόνα, αναζητώντας κατεύθυνση από τα εγχώρια στατιστικά και εταιρικά νέα, μετά το πέρας της «δοκιμασίας» των ευρωπαϊκών stress-tests.

Ωστόσο, η ανακοίνωση πολύ καλών μεγεθών από την αγορά ακινήτων, όπου οι πωλήσεις νεόκτιστων, κατοικιών, αυξήθηκαν 23,6% τον Ιούνιο, στα 330.000 ακίνητα, μετά την βουτιά 36,7% του Μαΐου, προκάλεσε πειστικά ανοδικά πρόσημα στην Wall Street.

Η μετοχή της FedEx, που πως όλοι οι μεγάλοι όμιλοι επίδοσης δεμάτων και επιστολών, θεωρείται «βαρόμετρο» για την δραστηριότητα στην πραγματική οικονομία, ενισχύεται 4,6% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων εσόδων για το έτος και για το τρίμηνο.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστρέφει τώρα στα τριμηνιαία αποτελέσματα των μεγάλων εισηγμένων όπου, στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα δύο τρίτα του S&P 500 θα έχουν ολοκληρώσει τις κοινοποιήσεις.

Σήμερα, κοινοποιούν μεγέθη η βιομηχανία τσιγάρων Lorillard και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Sanmina-SCI.

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 1,5% καθώς φημολογείται ότι ο οίκος καθώς και άλλοι γερμανικοί οίκοι, δεν αποκάλυψαν όλες τις λεπτομέρειες των ενεργητικών τους σε κρατικα ομόλογα.

Η μετοχή της BP αντέδρασε με άνοδο 2% στην φήμη ότι ο διευθύνων σύμβουλος Tony Hayward θα παραιτηθεί και θα τον διαδεχτεί ο Robert Dudley.

Μετά την αποφασιστική διαμόρφωση του αμερικανικού χρηματιστηρίου με θετικά πρόσημα, οι δείκτες στην Ευρώπη στράφηκαν θετικά και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,72% στις 5.351,12 μονάδες, ο DAX 0,45% στις 6.194,21 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 0,81% στις 3.636,18.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v