Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα στοιχεία της κατανάλωσης συγκρατούν τη Wall

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις διαθέσεις των Αμερικανών καταναλωτών επισκίασαν τα καλά αποτελέσματα στις δύο όχθες του Ατλαντικού και προκαλούν μικτά πρόσημα στην Wall Street. Νέα άνοδος στις ευρωαγορές.

Τα δυσοίωνα στοιχεία όσον αφορά τις διαθέσεις των Αμερικανών καταναλωτών επισκίασαν τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις δύο όχθες του Ατλαντικού και προκαλούν μικτά πρόσημα στην Wall Street.

Η ανακοίνωση επιδείνωσης στον δείκτη καταναλωτική εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, «έριξε» τα διεθνή χρηματιστήρια από τα υψηλά 2,5 μηνών και περιόρισε τα κέρδη στις ευρωαγορές, ενώ επέφερε και μικτη εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που είχε ανοίξει με θετικά πρόσημα επί 4η συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 10.550 μονάδες, ο S&P 0,04% στις 1.115 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,22% στις 2.291 μονάδες.

Με τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Dow επέστρεψε σε θετικό έδαφος για το έτος.

Μια σειρά καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων για το β΄τρίμηνο, όπως η DuPont (+4,5%) και η Lokheed Martin (+1,2%), προσέφεραν στήριξη.

Στις αμερικανικές επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα Q2 σήμερα περιλαμβάνονται επίσης η Aetna, η Anadarko Petroleum, η Occidental Petroleum.

Θετικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία και η πρώτη στατιστική ανακοίνωση της ημέρας για τα ακίνητα, που έδειξε περαιτέρω άνοδο 0,5% στις τιμές μονοκατοικιών Μαΐου.

Η μετοχή της ΒΡ υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικό θα της κοστίσει 32,2 δισ. δολάρια αλλά και την, αναμενόμενη, απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την κοινοποίηση των νέων τραπεζικών κανόνων της Βασιλείας, με την UBS, να αποκομίζει κέρδη έως 9% και την Deutsche Bank 6%. Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν επίσης αποτελέσματα τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 5.365 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,21% στις 6.207 μονάδες, ο CAC 0,83% υψηλότερα στις 3.666 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v