Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αισθητή αύξηση στα στεγαστικά δάνεια

Ο τραπεζικός δανεισμός προς επιχειρήσεις και καταναλωτές μειώθηκε εκ νέου τον Ιούνιο στην ευρωζώνη, αλλά ο στεγαστικός δανεισμός εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν.

ΕΚΤ: Αισθητή αύξηση στα στεγαστικά δάνεια
Ο τραπεζικός δανεισμός προς επιχειρήσεις και καταναλωτές μειώθηκε εκ νέου τον Ιούνιο στους οίκους της ευρωζώνης, αλλά ο στεγαστικός δανεισμός εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν, σε μια ένδειξη ότι η πιστωτική επέκταση στους «16» πιθανόν να «επιστρέφει στη ζωή.»

Ο δανεισμός για αγορά ακινήτου αυξήθηκε με το ετήσιο ποσοστό του 3,4% τον Ιούνιο, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο μηνιαίο δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αντιθέτως, ο τραπεζικός δανεισμός προς τις επιχειρήσεις συνέχισε να συρρικνώνεται τον Ιούνιο, αλλά με ρυθμό 1,9% που είναι βραδύτερος από το 2,1% του Μαΐου. Επιπλέον, στο σύνολό του, ο δανεισμός προς τους καταναλωτές, μειώθηκε 1,6% από -0,3% τον Μάιο.

Συνολικά, ο δείκτης πιστωτικής επέκτασης Μ3 ενισχύθηκε 0,2% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές πρόβλεπαν πτώση 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v