Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και Q2 δίχασαν τη Wall Street

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα κράτησαν σε σταθεροποιητικό έδαφος τη Wall Street παρά την επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό Φεβρουαρίου. Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα κράτησαν σε σταθεροποιητικό έδαφος τη Wall Street παρά την επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό Φεβρουαρίου. Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η νέα πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ συγκράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall ενώ περιόρισε και την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές λίγο πριν το κλείσιμο των συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα η διολίσθηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος τον Ιούνιο σε χαμηλά Φεβρουαρίου, επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας στο β’ εξάμηνο του έτους.

“Η καταναλωτική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε κάτω από τις προσδοκίες μας χωρίς ωστόσο αυτό να μας ξαφνιάζει καθώς η πτωτική αγορά τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι λογικό να επηρέασε τις δαπάνες των νοικοκυριών”, σημείωσε ο αναλυτής της First American Funds, David Chalupnik.

Στον αντίποδα τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα καθώς και η απροσδόκητη αύξηση στις τιμές των μονοκατοικιών –ένδειξη σημαντικής ζήτησης στην στεγαστική αγορά-κατάφεραν να συγκρατήσουν την πτωτική τάση των δεικτών.

Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η DuPont ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία στο έτος.

Επιπλέον η Lockheed Martin, η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στον πλανήτη ανακοίνωσε αύξηση 12% στα καθαρά κέρδη καθώς ενισχύθηκαν οι πωλήσεις των θυγατρικών της.

Αντίθετα, σημαντικές ζημιές 17,2 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε στο β΄ τρίμηνο ο πετρελαϊκός κολοσσός BP καθώς και την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της.

Οριακές απώλειες 0,7% για τη μετοχή της DuPont, πτώση 1,7% για την BP και αμετάβλητος ο τίτλος της Lockheed Martin.

Πτώση 1,9% για την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στα 77,48 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ενισχύονται 1% και 0,6% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2,7% στα 2,97 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,4% στα 23,18 δολάρια. Κέρδη 2,8% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,97 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,12% στις 10.537,67 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,10% στις 1.113,84 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,36% στις 2.288,25 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την κοινοποίηση των νέων τραπεζικών κανόνων της Βασιλείας, με την UBS, να αποκομίζει κέρδη έως 9% και την Deutsche Bank 6%. Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν επίσης αποτελέσματα τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 5.365 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,21% στις 6.207 μονάδες, ο CAC 0,83% υψηλότερα στις 3.666 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v