Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τo Beige Book αναμένει η Wall

Ανεπαίσθητες μεταβολές εμφανίζει η Wall, αναζητώντας κατεύθυνση μετά την πολυήμερη άνοδο. Θετική απήχηση από τα Q2 της ημέρας, μικτή στατιστική εικόνα, αναμονή για τη Beige Book της Fed. Ηπιες ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές.

Διορθωτική εικόνα, μετά από την πολυήμερη άνοδο, επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά πάντως η γενικά θετική απήχηση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και οι ενδείξεις συνέχισης της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες, εξακολουθούν να προσφέρουν στήριξη.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,05% στις 10.532 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.113 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,01% στις 2.288 μονάδες, με τον S&P 500 να συγκρατείται πέριξ
κινούμενου μέσου όρου 200 ημερών.

Η ημέρα είναι πλούσια σε αποτελέσματα Q2, ενώ η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας δημιούργησε, για άλλη μια φορά μικτή εικόνα.

Ανακοινώθηκε πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, αλλά οι εργοστασιακές παραγγελίες πλην αμύνης και αεροσκαφών αυξήθηκαν αισθητά, δημιουργώντας εικόνα βελτίωσης των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα η δημοσιοποίηση του Beige Book που θα περιέχει τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Αποτελέσματα καλυτερα των αναμενόμενων ανακοίνωσαν σήμερα η Boeing, που είναι η καλύτερη μετοχή του Dow μέχρι στιγμής στο 2010, καθώς και η ConocoPhillips. Οι μετοχές τους κινούνται σταθεροποιητικά.

Αναμένονται στην διάρκεια της συνεδρίασης και τα αποτελέσματα τριμήνου της Visa.

Ρευστοποιήσεις κερδών επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές τακτοποιούν θέσεις μετά την 6ήμερη ανοδική πορεία των βασικών δεικτών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 5.335 μονάδες, ο DAX 0,46% στις 6.178 μονάδες, ενώ ο CAC διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v