Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα στην Wall Street

Οι πωλητές και οι αγοραστές ισοβαθμούν στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, που χαρακτηρίζεται από περιορισμένης κλίμακας διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων. Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές.

Οι πωλητές και οι αγοραστές «ισοβαθμούν» στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, που χαρακτηρίζεται από περιορισμένης κλίμακας διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων.

Οι επενδυτικές διαθέσεις είναι διορθωτικές, μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά πάντως η γενικά θετική απήχηση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και οι ενδείξεις συνέχισης της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες, συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,12% στις 10.524 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,49% στις 2.277 μονάδες, με τον S&P 500 να συγκρατείται πέριξ του κινούμενου μέσου όρου 200 ημερών.

Η ημέρα είναι πλούσια σε αποτελέσματα Q2, ενώ η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας δημιούργησε, για άλλη μια φορά μικτή εικόνα.

Ανακοινώθηκε πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, αλλά οι εργοστασιακές παραγγελίες πλην αμύνης και αεροσκαφών αυξήθηκαν αισθητά, δημιουργώντας εικόνα βελτίωσης των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα η δημοσιοποίηση του Beige Book που θα περιέχει τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Αποτελέσματα καλυτερα των αναμενόμενων ανακοίνωσαν σήμερα η Boeing, που είναι η καλύτερη μετοχή του Dow μέχρι στιγμής στο 2010, καθώς και η ConocoPhillips. Οι μετοχές τους κινούνται σταθεροποιητικά.

Αναμένονται στην διάρκεια της συνεδρίασης και τα αποτελέσματα τριμήνου της Visa.

Ρευστοποιήσεις κερδών επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ως αντίδραση στα κέρδη έξι συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,96% στις 5.319 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,46% στις 6,178 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,11% στις 3.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v