Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο G. Soros αγοράζει 4% του Χρηματιστηρίου Βομβάης

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συνομιλιών για την εξαγορά του 4% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, το οποίο σήμερα κατέχει η Dubai Holdings.

Ο G. Soros αγοράζει 4% του Χρηματιστηρίου Βομβάης
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κ. George Soros βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συνομιλιών για την εξαγορά του 4% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, το οποίο σήμερα κατέχει η Dubai Holdings, καθώς το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ινδίας αυξάνεται.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες των "Financial Times", το Soros Fund Management θα πληρώσει περίπου 40 εκατ. δολάρια για μερίδιο, τίμημα που αποτιμά τον αρχαιότερο χρηματιστηριακό δείκτη της Ασίας περίπου στο 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, οι ξένοι επενδυτές έχουν δικαίωμα κατοχής έως 5% σε εγχώριο χρηματιστηριακό δείκτη. Τον περασμένο μήνα το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek αγόρασε μερίδιο 5% στο ανταγωνιστικό Εθνικό Χρηματιστήριο της Ινδίας, προς 145 εκατ. δολάρια και πλέον.

Στις αρχές του χρόνου ένας μεγαλοεπενδυτής από το Τορόντο σε συνεργασία με private equity αγόρασε μερίδια μειοψηφίας στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, ενώ το Deutsche Borse έχει μερίδιο στην ίδια αγορά από το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v