Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα Wall και ευρωαγορών

Οι πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και καταναλωτικών ειδών ανατρέπουν την αρχική δυναμική άνοδο της Wall, την οποία ενέπνευσαν μια σειρά καλά επιχειρηματικά και στατιστικά μεγέθη.

Οι έντονες πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και καταναλωτικών ειδών πρώτης ανάγκης ανατρέπουν την αρχική δυναμική άνοδο των βασικών δεικτών της Wall Street, την οποία είχαν εμπνεύσει μια σειρά από ευνοϊκά επιχειρηματικά αποτελέσματα και ικανοποιητικά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,51$ στις 10.444 μονάδες, ο S&P 0,78% στις 1.198 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,13% στις 2.239 μονάδες.

Ο Dow υποχώρησε χθες 0,4, καθώς τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν προσκόμματα στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, αλλά άνοιξε σήμερα με σημαντικά κέρδη, αντλώντας στήριξη μεταξύ άλλων από την μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων.

Μια σειρά ευνοϊκά εταιρικά κέρδη, με κυρίαρχη την Exxon Mobil επέτειναν την άνοδο.

Την αφορμή για τις ρευστοποιήσεις ωστόσο που επικράτησαν περίπου δύο ώρες μετά το άνοιγμα, έδωσε η Colgate-Palmolive, η μετοχή της οποίας διολισθαίνει 8%, καθώς ο κολοσσός των ειδών προσωπικής υγιεινής και κατανάλωσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όσον αφορά τα κέρδη δευτέρου τριμήνου.

Σημαντικό ρόλο στην αρχική ανάκαμψη της Wall Street, είχε και η πολύ καλή πρωινή αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν ένα κύμα από, θετικά σε γενικές γραμμές, εταιρικά αποτελέσματα Q2.

Η Royal Dutch Shell, η Banco Santander η Telefonica, η Volkswagen η Astra Zeneca και η Sanofi-Aventis περιλαμβάνονται σε αυτές τις εταιρίες.

Ιδιαίτερα καλή εντύπωση έκανε και η ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος σε υψηλά 28 μηνών, καθώς και η πτώση του αριθμό των Γερμανών ανέργων.

Πάντως, μετά την πτωτική στροφή της Wall το απόγευμα, οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών έχασαν με τη σειρά τους μεγάλο τμήμα των κερδών τους και γύρισαν σε απώλειες.

Αναλυτικά στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE τερμάτισε με πτώση 0,11% στις 5.313,95 μονάδες, ο DAX 0,72% στις 6.134,7 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% στις 3.051,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v