Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ούριος άνεμος επιστρέφει σε Wall και ευρωαγορές

Μια σειρά ευνοϊκές στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, επαναφέρουν την Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε δυναμικά ανοδική πορεία.

Μια σειρά καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα και ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, επαναφέρουν τα διεθνή χρηματιστήρια σε ανοδική πορεία, μετά την σταθεροποίηση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 10.564 μονάδες, ο S&P 0,67% στις 1.113 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,78% στις 2.282 μονάδες.

Ο Dow υποχώρησε χθες 0,4, καθώς τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν προσκόμματα στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα όμως, τα μεγέθη στην αγορά απασχόλησης περιείχαν ευχάριστη έκπληξη, καθώς έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης, μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Exxon Mobil ενισχύεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, που περιείχαν αύξηση κερδών στα 7,56 δισ. δολ..

Η Colgate-Palmolive και η Motorola περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώσουν επίσης σημερα τριμηνιαία μεγέθη.

Πιέσεις υφίσταται το δολάριο μετά την προειδοποίηση της Moody's Investors Service's ότι η αξιολόγηση ΑΑΑ της αμερικανικής οικονομίας θα κινδυνεύσει, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τα επίπεδα χρεών του έθνους.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν ένα κύμα από, θετικά σε γενικές γραμμές, εταιρικά αποτελέσματα Q2.

Η Royal Dutch Shell, η Banco Santander η Telefonica, η Volkswagen η Astra Zeneca και η Sanofi-Aventis περιλαμβάνονται σε αυτές τις εταιρίες.

Ιδιαίτερα καλή εντύπωση έκανε και η ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος σε υψηλά 28 μηνών, καθώς και η πτώση του αριθμό των Γερμανών ανέργων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,66% στις 5.354 μονάδες, ο DAX 0,56% στις 6.213 μονάδες, CAC 0,49% στις 3.688 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v