Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα των ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης της δημοσιονομικής της κατάστασης, δηλώνει η Moody's και επισημαίνει πως ενδεχομένως να εξεταστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ.

Moodys: Να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα των ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου χρέους έτσι ώστε να διατηρήσει την αξιολόγηση του τριπλού Α δήλωσε κορυφαίος αναλυτής της Moody’s, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Dow Jones Newswire.

Σε συνέντευξή του, ο Steve hess, δήλωσε πως εάν υλοποιηθούν οι προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης για το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως ποσοστό του ΑΕΠ, τότε ενδεχομένως να τεθεί εν αμφιβόλω τη πιστοληπτική αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας.

Το σενάριο αυτό ωστόσο, δεν θα οδηγήσει σε αυτόματη υποβάθμιση της αξιολόγησης, δήλωσε ο κ. Hess.

Ο ίδιος ωστόσο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει «κανένα σχέδιο» για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κατάταστασης και πως πολλά θα εξαρτηθούν από την εγ΄χωρια πολιτική αντίδραση, στις δημοσιονομικές προτάσεις που θα καταθέσει ο πρόεδρος Barrack Obama τον Δεκέμβριο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v