Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metro Bank: Νέα τράπεζα λιανικής στην Βρετανία

Η Metro Bank έγινε σήμερα η πρώτη καινούργια τράπεζα καταναλωτικών υπηρεσιών που ανοίγει στην Βρετανία εδώ και έναν αιώνα και συγκεκριμένα από το 1872.

Metro Bank: Νέα τράπεζα λιανικής στην Βρετανία
Η Metro Bank έγινε σήμερα η πρώτη καινούργια τράπεζα καταναλωτικών υπηρεσιών που ανοίγει στην Βρετανία εδώ και έναν αιώνα και συγκεκριμένα από το 1872. Η δημιουργία εντάσσεται στην προσπάθεια να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο.

Η Metro, που επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, σκοπεύει να έχει ανοίξει 200 υποκαταστήματα έως το 2020, καταλαμβάνοντας το 10% της αγοράς καταναλωτικών τραπεζικών επιχειρήσεων του Λονδίνου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου και εκ των ιδρυτών, Anthony Thomson.

Η τράπεζα θα επιχειρήσει να αντλήσει 250 εκατ. στερλίνες στα επόμενα τρία χρόνια για να τροφοδοτήσει την επέκτασή τους, πιθανότατα μέσω αρχικών δημόσιων εγγραφών.

Η Metro θα προσπαθήσει να κερδίσει πελάτες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, ανοίγοντας για περισσότερες ώρες επί επτά ημέρες την εβδομάδα και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών πελατών.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αγγλίας (HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland) είχαν συνολικά προ φόρων κέρδη υψους 2,5 δισ. Στερλινών από τις καταναλωτικές τραπεζικές υπηρεσίες πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v