Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ:Σε υψηλό 2ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Νέα θετικά μηνύματα για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης με την ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος ευρωζώνης σε υψηλό διετίας. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008 η ανεργία στη Γερμανία.

ΕΕ:Σε υψηλό 2ετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος
Νέα θετικά μηνύματα για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης προέκυψαν σήμερα με την εντυπωσιακή ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος αλλά και τη μείωση της ανεργίας στη Γερμανία για 13ο συνεχή μήνα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ευρωζώνης βρέθηκε σε υψηλό διετίας σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν καθώς ενισχύθηκε στο 101,3 τον Ιούλιο, από 99 τον προηγούμενο μήνα. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008. Οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ενίσχυση στο 99,1 τον Ιούλιο βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο -14 από -17 τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο -4 από -6.

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μείωση των ανέργων κατά 20.000 άτομα στα 3,21 εκατ., που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v