Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία PartyGaming - Bwin στον online τζόγο

H PartyGaming και η Bwin Interactive Entertainment σκοπεύουν να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη, εισηγμένη, εταιρία online τζόγου.

Συμμαχία PartyGaming - Bwin στον online τζόγο
H βρετανική PartyGaming και η Bwin Interactive Entertainment, η αυστριακή εταιρία online στοιχημάτων, σκοπεύουν να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη, εισηγμένη, εταιρία online τζόγου.

Με την «συγχώνευση ίσων» θα δημιουργηθεί μια εταιρία με pro forma πωλήσεις της τάξης των 682 εκατ. ευρώ με βάση τα περσινά μεγέθη, καθώς και κέρδη Ebitda 196 εκατ. ευρώ «προ συνεργειών» σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο επιχειρήσεων. Η μετοχή της νέας εταιρίας θα εισαχθεί στο Λονδίνο.

Οι μέτοχοι της PartyGaming, παρόχου του διάσημου site PartyPoker, θα κατέχουν το 48,36% της νέας επιχείρησης ενώ οι μέτοχοι Bwin το 51,64%. Η αξία της επιχείρησης που θα δημιουργηθεί εκτιμάται στα 3,3 δισ. δολ. 

Με την συμφωνία αυτή, πιθανότατα να ξεκινήσει περίοδος εξαγορών και συγχωνεύσεων στην κερματισμένη αγορά, ειδικά καθώς χαλαρώνουν οι ρυθμίσεις για τον τζόγο σε  όλο τον π λανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v