Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετραπλασιαμός κερδών για τη VW

Τετραπλασιασμό των καθαρών της κερδών ανακοίνωσε η Volkswagen για το β΄ τρίμηνο στο 1,25 δισ. ευρώ. Η διοίκησή της θέτει στόχο να γίνει η κυρίαρχη αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τετραπλασιαμός κερδών για τη VW
Τετραπλασιασμό των καθαρών της κερδών ανακοίνωσε η Volkswagen για το β΄ τρίμηνο του έτους στο 1,25 δισ. ευρώ, από 283 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο 1,92 δισ. ευρώ από 751 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 33,2 δισ. ευρώ από 27,2 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη σε διάστημα δύο ετών για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, και μάλιστα έναντι προβλέψεων για κέρδη στα 721 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η διοίκηση της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων, τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο του έτους αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά λόγω των προβλέψεων για άνοδο της ζήτησης στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Ο δ/νων σύμβουλος κ. Martin Winterkorn, που θέλει να ξεπεράσει την Toyota Motor σε πωλήσεις και κερδοφορία, έχει βάλει στόχο  ο όμιλος να καταγράψει ρεκόρ παραγγελιών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, τόνισε: "Έχουμε την ικανότητα να επεκτείνουμε περαιτέρω τη θέση μας στις διεθνείς αγορές αυτοκινήτου. Πρέπει να διευρύνουμε συστηματικά την ανταγωνιστική μας θέση στον δρόμο, για να γίνουμε η κυρίαρχη αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο". Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων εργοστασίων στην Κίνα, ώστε να διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v