Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ο καταναλωτής θα συντηρήσει την ανάκαμψη"

Η αμερικανική οικονομία δεν βιώνει ακόμη πλήρη ανάκαμψη, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες θα συντηρήσουν την πορεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke.

Ο καταναλωτής θα συντηρήσει την ανάκαμψη
Η αμερικανική οικονομία δεν βιώνει ακόμη πλήρη ανάκαμψη, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες θα συντηρήσουν την πορεία της στις ΗΠΑ, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke.

"Έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη για να επιτύχουμε την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας μας και πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να πλήττονται από την ανεργία και τις κατασχέσεις", τόνισε.

Πρόσθεσε ωστόσο πως οι καταναλωτικές δαπάνες θα πρέπει να βελτιωθούν στο ερχόμενο τρίμηνο, καθώς αυξάνεται το εισόδημα και βελτιώνονται οι πιστωτικές συνθήκες. Κι αυτό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, θα βοηθήσει να συντηρηθεί η ανάκαμψη, έστω κι αν εξασθενήσει η επίδραση της δημοσιονομικής στήριξης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, μιλώντας σε συνέδριο στο Τσάρλεστον, ζήτησε επίσης από τις κυβερνήσεις των αμερικανικών πολιτειών να κάνουν μεγαλύτερες αποταμιεύσεις για τις δύσκολες εποχές, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για τις κρίσεις.

Στα τέλη του 2006 η τοπική αυτοδιοίκηση είχε βάλει στην άκρη το 12% των γενικών δαπανών για απόθεμα.

"Ακόμη και αυτά τα ιστορικά υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να προστατεύσουν τις τοπικές οικονομίες…", ανέφερε ο επικεφαλής της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v