Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Wall λόγω τραπεζών και εμπορευμάτων

Με ράλι αντιδρά η Wall στα πολύ καλά αποτελέσματα των τραπεζών BNP-HSBC και αμερικανικών επιχειρήσεων, καθώς και την αναρρίχηση των εμπορευμάτων. Σε υψηλό τριών μηνών οι ευρωαγορές, άνοδος 2% για FTSE, DAX.

Με ράλι τιμών αντιδρά το αμερικανικό χρηματιστήριο στα πολύ καλά κέρδη των τραπεζών BNP Paribas και HSBC και την αναρρίχηση των εμπορευμάτων. Σε υψηλό τριών μηνών οι ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,27% στις 10.600 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 1.115 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 2.279 μονάδες.

H Wall Street έκλεισε με μικρή πτώση την Παρασκευή αλλά ενισχύθηκε 7% στον Ιούλιο, με τα πρώτα μηνιαία κέρδη από τον Απρίλιο.

Ενισχύεται στον απόηχο των εύρωστων κερδών σε Ασία και Ευρώπη, ενώ αναμένει και τα στατιστικά στοιχεία από την εγχώρια οικονομία, καθώς και ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, για την οικονομία.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε δυναμική ανάκαμψη στον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης, που βοηθά στην άνοδο των ευρωαγορών.

Πέρα από την πολύ καλή επίδραση των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ευρωαγορές, καλή κερδοφορία β΄τριμήνου ανακοίνωσαν και μια σειρά αμερικανικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας τις ανοδικές τάσεις των μετοχών.

Η Humana κερδίζει 1,8% και η NRG Energy 1,1% μετά τις ανακοινώσεις τους.

Στον αντίποδα η Loews Corp. υποχωρεί ανεπαίσθητα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Research in Motion, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μπλοκάρουν τις υπηρεσίες BlackBerry της εταιρίας από τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της BNP στην Ευρώπη εκτινάσσεται πάνω από 5% και της HSBC πάνω από 4%, ενώ ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,94% στις 5.360 μονάδες, ο DAX 1,7% στις 6.254 μον., ενώ ο CAC 2% στις 3.718 μον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v