Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα smartphones παραγκωνίζουν τις πιστωτικές

Συμφωνία AT&T, Verizon και Deutsche Telekom για τον παραγκωνισμό των πιστωτικών καρτών στην πληρωμή των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Τα smartphones αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες και τα επιχειρηματικά δεδομένα.

Τα smartphones παραγκωνίζουν τις πιστωτικές
Ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταναλωτών αλλά και στον ευρύτερο επιχειρηματικό χάρτη προοιωνίζονται οι κινήσεις των μεγάλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, που προσπαθούν να παραγκωνίσουν τους κολοσσούς των πιστωτικών καρτών και να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα άμεσης πληρωμής των λογαριασμών τους χωρίς να απαιτείται πρόσβαση σε υποκατάστημα αλλά και χωρίς πιστωτική κάρτα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η ΑT&T, η Verizon Wireless και η Deutsche Telekom μέσω της θυγατρικής της T-Mobile USA προχωρούν στη σύναψη συμφωνίας με την Discover Financial Services και την Barclays έτσι ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω των smartphones.

Τα smartphones προσφέρουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από τη δυνατότητα σερφαρίσματος στο Internet μέχρι gps και τώρα δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να ανταγωνιστούν τα μεγαλύτερα δίκτυα καταναλωτικών δαπανών παγκοσμίως, τη Visa και τη Mastercard.
 
Εκτιμάται ότι το 82% των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, δηλαδή 2,45 τρις δολ., κινείται μέσω πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με έρευνα της Nilson Report. Η υπηρεσία προσφέρεται ήδη στην Ιαπωνία, στην Τουρκία και στη Βρετανία και τώρα θα ξεκινήσει πιλοτικά στις ΗΠΑ.
 
Η χρήση της κινητής τηλεφωνίας για τραπεζικές και για άλλες συναλλαγές βρίσκεται σε σημείο καμπής, αναφέρει και η συμβουλευτική εταιρία Mercatus LLC, επισημαίνοντας πως η τάση της αγοράς καθοδηγείται από τη νέα γενιά. Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σχεδόν το 50% των καταναλωτών ηλίας 18 - 34 ετών θα χρησιμοποιεί χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω του κινητού τηλεφώνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v