Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 7% για τη Wall Street τον Ιούλιο

Ηπια άνοδο σημείωσε η Wall σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα κέρδη των εισηγμένων να πρωταγωνιστούν. Κέρδη 7% τον Ιούλιο. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Κέρδη σημείωσε η Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα κέρδη των εισηγμένων να πρωταγωνιστούν. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.465 μονάδες με πτώση 0,01%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,13%, στις 2.254 μονάδες. Ανοδος 0,01% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.101 μονάδες.

Σε μηνιαία βάση  ο Dow Jones κέρδισε 7% τον Ιούλιο, ενώ οι Nasdaq και S&P 6,9% αντίστοιχα.

Αναλυτές της Wall Street αποδίδουν την άνοδο των δεικτών τον Ιούλιο στα θετικά νέα από το μέτωπο των εταιρικών κερδών.

«Εκεί που το Μάιο και τον Ιούνιο είχαμε τα προβλήματα στην ευρωζώνη και τις προσπάθειες της Κίνας να τιθασεύσει την ανάπτυξή της, τον Ιούλιο ήρθαν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των εισηγμένων», αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς.

Μέχρι και τη σημερινή συνεδρίαση έχει ανακοινώσει αποτελέσματα β΄ τριμήνου το 70% των εισηγμένων στον S&P 500. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και με βάση τις έως τώρα τάσεις τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων θα καταγράψουν άνοδο της τάξεως του 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία το AEΠ της αμερικανικής οικονομίας έτρεξε με ρυθμό 2,4% στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί κατά 2,5%. Σημειώνεται πως στο α΄τρίμηνο το ΑΕΠ αυξήθηκε 3,7% σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση.

Εν τω μεταξύ ο δείκτης μεταποίησης Σικάγο ΡΜΙ βελτιώθηκε σημαντικά και διαμορφώθηκε στο 62,3 τον Ιούλιο, από 59,1 τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για πτώση στο 56,5.

Ο δείκτης του Πανεπιστημίου Michigan υποχώρησε τον Ιούλιο στο 67,8 έναντι 76 (νέα καταμέτρηση) τον Ιούνιο, αλλά πάντως κινήθηκε υψηλότερα από το 67 που περίμεναν οι αναλυτές.

Στις εταιρικές ειδήσεις απώλειες κατέγραψε η Merck καθώς κατέγραψε πτώση 52% στα κέρδη β΄ τριμήνου. Ισχυρές απώλειες και για την Genworth Financial που αν και επέστρεψε στην κερδοφορία το β΄ τρίμηνο δεν ικανοποίησε τους αναλυτές.

Αντίθετα μικρά κέρδη κατέγραψε η Chevron αφού ο πετρελαϊκός κολοσσός κατέγραψε κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες επενδυτών και αναλυτών.

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,7% στα 78,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.183 δολάρια ανά ουγκιά με άνοδο της τάξεως του 1%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,36% στα 2,96 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της κατέγραφε πτώση 3,36%, στα 23,02 δολάρια. Κέρδη 3% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,12 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,05%, στις 5.258 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,24%, στις 3.643 μονάδες. Κέρδη 0,22% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 6.147 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v