Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη τιμών σταριού πάνω από τα 200€ ανά τόνο

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, πάνω από τα 200 ευρώ ανά τόνο, αναρριχήθηκαν οι τιμές του σίτου, εξαιτίας αυξανόμενων προβλημάτων στις σοδειές της Ρωσίας και της Ουκρανίας λόγω ξηρασίας.

Εκτίναξη τιμών σταριού πάνω από τα 200€ ανά τόνο
Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, πάνω από τα 200 ευρώ ανά τόνο, αναρριχήθηκαν οι τιμές του σίτου, εξαιτίας αυξανόμενων προβλημάτων στις σοδειές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπου επικρατεί η χειρότερη ξηρασία σε έναν αιώνα και πλέον.

Οι τιμές του σταριού έχουν εκτιναχθεί 40% και πλέον από τις αρχές Ιουλίου, καθώς οι έμποροι υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την σοδειά της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, που είναι από τους σιτοβολώνες του πλανήτη.

Η ρωσική ένωση σιτηρών υποβάθμισε την εκτίμηση για την φετινή σοδειά στους 72 με 78 εκατομμύρια τόνους, αρκετά χαμηλότερα από την κυβερνητικό πρόβλεψη και από την προηγούμενη εκτίμηση της ένωσης, στα 81 με 85 εκατομμύρια.

Στο Παρίσι, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του σταριού εκτινάχθηκε έως τα 205,5 ευρώ ανά τόνο, με άνοδο 5,2% στην συνεδρίαση. Στο Σικάγο το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου αυξήθηκε 3,5% και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα 22 μηνών στα 6,84 δολ. ανά μπούσελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v