Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανω των εκτιμήσεων ο ISM μεταποίησης

Ο δείκτης μεταποίησης ISM Ιουλίου υποχώρησε ελαφρώς αλλά διαμορφώθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις και παρέμεινε σε αναπτυξιακό πεδίο, στις ΗΠΑ, ενώ σε θετικά επίπεδα παρέμειναν και οι κατασκευαστικές δαπάνες.

ΗΠΑ: Ανω των εκτιμήσεων ο ISM μεταποίησης
Ο δείκτης μεταποίησης ISM Ιουλίου υποχώρησε ελαφρώς αλλά διαμορφώθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις και παρέμεινε σε αναπτυξιακό πεδίο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης ISM μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 55,5, ενώ ο ι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα επιβραδυνθεί στο 54,5 από 56,2 στον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέγεθος άνω του 50 δείχνει ανάπτυξη στον κλάδο, ενώ υπό του 50 δείχνει συρρίκνωση.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος μεταποίησης της Κίνας συρρικνώθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2009, ενώ αντιθέτως η δραστηριότητα μεταποίησης επιταχύνθηκε στην ευρωζώνη, όπως εξάλλου και στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες της Ινδίας και της Ρωσίας.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τον Ιούνιο κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μειωθούν 0,5% μετά το -1% του Μαΐου. Οι δαπάνες στον τομέα των κατασκευών ανήλθαν στο σύνολο των 836,01 δισ. δολ. τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v