Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξασθενεί η ανάκαμψη στη Wall

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων των Goldman Sachs και Best Buy εξασθενεί. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων των Goldman Sachs και Best Buy εξασθενεί.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της ότι θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα μέσω της τακτικής δημοπρασίας τίτλων δυο εβδομάδων, με τη ζήτηση των τραπεζών να διαμορφώνεται ήδη στα 501 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, σε ”ενέσεις ρευστότητας” ύψους 20 δισ. δολαρίων έκαστη προχώρησαν τόσο η Federal Reserve όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Goldman Sachs για αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου εν μέσω μάλιστα πιστωτικής κρίσης, αποτελεί αφορμή για τοποθετήσεις επενδυτών στις μετοχές του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου, στα χαμηλότερα επίπεδα που διαμορφώνονται μετά από παρατεταμένη χρηματιστηριακή αδυναμία.

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs, η μετοχή της οποίας κερδίζει 2,7%, εκπλήσσει ευχάριστα τους αναλυτές για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

Κέρδη και για τον τίτλο της Best Buy, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 52% στο τρίμηνο, ενώ βελτίωσε και τις προβλέψεις της για τα ετήσια μεγέθη της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.127 μονάδες με απώλειες 0,30%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45%, στις 2.562 μονάδες. Απώλειες 0,33% για τον S&P, στις 1.441 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 6.279,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,10%, στις 5.509,37 μονάδες. Κέρδη 0,32% για τον DAX 30, στις 7.850,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v