Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη μέγκενη των ρευστοποιήσεων η Wall

Στη δίνη των ρευστοποιήσεων παραμένει η Wall με αφορμή τον έντονο προβληματισμό για την πορεία της οικονομίας και τις πληθωριστικές πιέσεις. Το άσχημο κλίμα επιβαρύνουν και οι εκτιμήσεις του κ. Alan Greenspan για την πιθανότητα ύφεσης. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Στη δίνη των ρευστοποιήσεων παραμένει η Wall Street με αφορμή τον έντονο προβληματισμό για την πορεία της οικονομίας και τις πληθωριστικές πιέσεις. Το άσχημο κλίμα επιβαρύνουν και οι εκτιμήσεις του κ. Alan Greenspan για την πιθανότητα ύφεσης και τον στασιμοπληθωρισμό.

Αναλυτικότερα, οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι με την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και την οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι περιορίζονται οι δυνατότητες για τη FED να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Το βαρύ κλίμα επιβάρυναν περαιτέρω οι δηλώσεις του κ. Alan Greenspan ο οποίος επανέλαβε την πρόβλεψη ότι οι πιθανότητες ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας βρίσκονται στο 50%. Παράλληλα υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε στα 178,5 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων για πτώση στα 183,3 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου ύστερα από την υποβάθμιση των μετοχών 9 εισηγμένων του ευρύτερου κλάδου.

Σταθεροποιητικά κινείται η Ford, η οποία αποφασίζει σήμερα για την τύχη των θυγατρικών Jaguar και Land Rover, σύμφωνα με τη ”Wall Street Journal”.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.301 μονάδες με πτώση 0,29%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,44%, στις 2.642 μονάδες. Πτώση 0,38% για τον S&P, στις 1.462 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,59%, στις 6.295 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1,44%, στις 5.524 μονάδες. Πτώση 1,48% για τον DAX 30, στις 7.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v