Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από ...Goldman Sachs η ανάκαμψη στη Wall

Ανοδικό ξεκίνημα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, καθώς το κλίμα βελτιώνεται από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και μετά τα αποτελέσματα των Goldman Sachs και Best Buy που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Κέρδη στις ευρωγορές.

Ανοδικό ξεκίνημα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με το κλίμα να βελτιώνεται από τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και μετά τα αποτελέσματα των Goldman Sachs και Best Buy που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones και ο S&P υποχώρησαν πλέον του 1% με τον Nasdaq να χάνει 2,3% καθώς κυριάρχησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση με τον πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η εικόνα φαίνεται να αλλάζει καθώς οι επενδυτές αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών μετά την αδυναμία της αμερικανικής αγοράς την τελευταία εβδομάδα ενώ το κλίμα βελτιώνεται και από την ανακοίνωση κερδοφορίας της Goldman Sachs.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της ότι θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα μέσω της τακτικής δημοπρασίας τίτλων δυο εβδομάδων, με τη ζήτηση των τραπεζών να διαμορφώνεται ήδη στα 501 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, σε ”ενέσεις ρευστότητας” ύψους 20 δισ. δολαρίων έκαστη προχώρησαν τόσο η Federal Reserve όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Goldman Sachs για αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου εν μέσω μάλιστα πιστωτικής κρίσης, αποτελεί αφορμή για τοποθετήσεις επενδυτών στις μετοχές του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου, στα χαμηλότερα επίπεδα που διαμορφώνονται μετά από παρατεταμένη χρηματιστηριακή αδυναμία.

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs, η μετοχή της οποίας κερδίζει 2,7% στο άνοιγμα, εκπλήσσει ευχάριστα τους αναλυτές για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη και για τον τίτλο της Best Buy, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 52% στο τρίμηνο, ενώ βελτίωσε και τις προβλέψεις της για τα ετήσια μεγέθη της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.248 μονάδες με κέρδη 0,60%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,87%, στις 2.596 μονάδες. Κέρδη 0,74% για τον S&P, στις 1.456 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.327 μονάδες με άνοδο 0,79%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,73%, στις 5.555 μονάδες. Κέρδη 1,28% για τον DAX 30, στις 7.922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v