Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η GM ”οδήγησε” τον Dow πάνω από τις 13.400...

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να κερδίζει 120 μονάδες, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις από το μέτωπο της αναδιάρθρωσης της General Motors (+8,5%) και στον διπλασιασμό του μερίσματος της McDonalds, αψηφώντας την εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής στα 80 δολάρια το βαρέλι. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να κερδίζει 120 μονάδες, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις από το μέτωπο της αναδιάρθρωσης της General Motors (+8,5%) και στον διπλασιασμό του μερίσματος της McDonalds, αψηφώντας την εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.424,88 μονάδες με κέρδη 1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,35%, στις 2.601,06 μονάδες. Κέρδη 0,84% για τον S&P 500, στις 1.483,95 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ράλι στη μετοχή της General Motors και η άνοδος για τον τίτλο της McDonalds ώθησαν το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε υψηλότερα επίπεδα και δείχνουν να αντισταθμίζουν την ανησυχία για τα νέα υψηλά του πετρελαίου, το οποίο έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, στα 80,09 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ έφτασε νωρίτερα σε νέο αρνητικό ρεκόρ για το αμερικανικό νόμισμα, στα 1,3927 δολάρια.

Τα blue chips ήταν ξεκάθαρα στο προσκήνιο σήμερα. Έχει να κάνει με τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed”, σχολίαζε νωρίτερα ο Peter Cardillo της Avalon Partners.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τέθηκε ο τίτλος της General Motors, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 8,5% καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Detroit News, η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να εφαρμόσει νέο σύστημα μισθοδοσίας, ενώ η Wall Street Journal αναφέρει ότι το σωματείο εργαζομένων σε αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθεί να δημιουργήσει νέο ταμείο, σε μια εξέλιξη που θα επιτρέψει στις τρεις μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων των ΗΠΑ να περικόψουν 95 δισ. δολάρια από το κόστος συνταξιοδότησης.

Οι ειδήσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Citigroup, η οποία αναβάθμισε τη σύστασή της για την GM σε buy.

Σημαντική άνοδος επίσης για τους κλάδους των τραπεζών και των φαρμακευτικών εταιριών.

Κέρδη 6,5% για τον τίτλο της McDonalds, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση του μερίσματος κατά 50% ενώ αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 1 σεντ ανακοίνωσε και η Microsoft.

Σημαντικά κέρδη 8,7% και για τον τίτλο της Countrywide, μετά από οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία ενυπόθηκων δανείων της χώρας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε διακανονισμό για χρηματοδότηση ύψους 12 δισ. δολαρίων.

Άνοδος 3% για την Target μετά την ανακοίνωση ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση του κλάδου πιστωτικών καρτών, αξίας περίπου 7 δισ. δολαρίων.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2,67%, στα 12,29 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,68%, στα 15,8 δολάρια. Πτώση 2,72% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 50,16 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές μετά το ανοδικό ”γύρισμα” των futures της Wall. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,91%, στις 6.363,9 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,05%, στις 5.565,97 μονάδες. Στις 7.535,97 μονάδες έκλεισε ο DAX 30, με άνοδο 0,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v