Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από GM και McDonalds

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τις επιχειρηματικές εξελίξεις σε General Motors και McDonalds να παρέχουν στήριξη, αντισταθμίζοντας προς ώρας τον προβληματισμό για την διατήρηση της πετρελαϊκής τιμής κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι και την αδυναμία του δολαρίου. Σε θετικό έδαφος πέρασαν και οι ευρωαγορές.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, με τις εταιρικές εξελίξεις σε McDonalds, General Motors και Target να αντισταθμίζουν προς ώρας τον προβληματισμό για την διατήρηση της πετρελαϊκής τιμής κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι και την αδυναμία του δολαρίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε οριακά χαμηλότερα, με τον προβληματισμό για την άνοδο της πετρελαϊκής τιμής και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ να κυριαρχούν στην ατζέντα των επενδυτών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ράλι στη μετοχή της General Motors και η άνοδος για τον τίτλο της McDonalds ωθούν το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε υψηλότερα επίπεδα και δείχνουν να αντισταθμίζουν την ανησυχία για τα νέα υψηλά του πετρελαίου, το οποίο αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 79,91 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ έφτασε νωρίτερα σε νέο αρνητικό ρεκόρ για το αμερικανικό νόμισμα, στα 1,3927 δολάρια.

Στο επίκεντρο του επενδυτικό ενδιαφέροντος τίθεται ο τίτλος της General Motors, ο οποίος καταγράφει κέρδη 5,5% καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Detroit News, η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να εφαρμόσει νέο σύστημα μισθοδοσίας, ενώ η Wall Street Journal αναφέρει ότι το σωματείο εργαζομένων σε αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθεί να δημιουργήσει νέο ταμείο, σε μια εξέλιξη που θα επιτρέψει στις τρεις μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων των ΗΠΑ να περικόψουν 95 δισ. δολάρια από το κόστος συνταξιοδότησης.

Κέρδη 2% για τον τίτλο της McDonalds, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση του μερίσματος κατά 50% ενώ αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 1 σεντ ανακοίνωσε και η Microsoft.

Άνοδος 2% για την Target μετά την ανακοίνωση ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση του κλάδου πιστωτικών καρτών, αξίας περίπου 7 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.378 μονάδες με κέρδη 0,65%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55%, στις 2.606 μονάδες. Κέρδη 0,55% για τον S&P 500, στις 1.479 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές μετά το ανοδικό ”γύρισμα” των futures της Wall. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,83%, στις 6.358 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,94%, στις 5.559 μονάδες. Στις 7.517 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX 30, με άνοδο 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v