Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αναποφάσιστη” η Wall Street

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στη Wall Street παρά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στα επιτόκια και τη FED. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στη Wall Street παρά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε ιστορικά υψηλά με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στα επιτόκια και τη FED. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η τιμή του μαύρου χρυσού σημείωσε νέο ρεκόρ καθώς άγγιξε τα 79,29 δολάρια ανά βαρέλι ύστερα από την υποχώρηση κατά 7,1 εκατομμύρια βαρέλια των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, H. Paulson ο οποίος υπογράμμισε πως η αναταραχή στις αγορές δεν οφείλεται σε προβλήματα της πραγματικής οικονομίας αλλά σε λανθασμένες πρακτικές αναφορικά με το δανεισμό.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η μετοχή της Apple ύστερα από την αύξηση της τιμής – στόχου από τη UBS. Aντίθετα απώλειες σημειώνει η Texas Instruments καθώς οι νέες εκτιμήσεις για τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου δεν φάνηκε να ικανοποιούν την αγορά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.300 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,18%, στις 2.602 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,07% για τον S&P, στις 1.472 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,41%, στις 6.306 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,53%, στις 5.508 μονάδες. Κέρδη 0,2% για τον DAX 30, στις 7.472 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v