Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κέρδη στη Wall με τον Nasdaq να ξεχωρίζει

Ήπια κέρδη σημειώνει η Wall Street με τον Nasdaq να ηγείται της ανόδου ύστερα από την ισχυρή πτώση που σημείωσαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Στο προσκήνιο η πιθανή εξαγορά της First Data, οι επικείμενες απολύσεις της Countrywide λόγω του subprime αλλά και οι AMD, Intel και Apple. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ήπια κέρδη σημειώνει η Wall Street με τον Nasdaq να ”παίρνει κεφάλι” ύστερα από την ισχυρή πτώση που σημείωσαν οι δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Στο προσκήνιο η πιθανή εξαγορά της First Data, οι επικείμενες απολύσεις της Countrywide λόγω του subprime αλλά και η AMD. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πιο συγκεκριμένα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Countrywide στον απόηχο ανακοίνωσης της εταιρίας για την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας τους προσεχείς 3 μήνες, κυρίως σε περιοχές όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των subprimes.

Κέρδη και για την AMD. Η τεχνολογική εταιρία προτίθεται να λανσάρει σήμερα νέο chip για servers, ενώ σε θετικό έδαφος και η Apple μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPod.

Ώθηση στον Nasdaq παρέχει και η Intel. Ο τεχνολογικός κολοσσός αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του γ΄ τριμήνου μεταξύ των 9,4 και 9,8 δισ. δολαρίων, σε σχέση με εκτιμήσεις για έσοδα 9,4 δισ. δολάρια.

Aντίθετα, απώλειες σημειώνει η First Data. Η εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μετά το δημοσίευμα της ”Wall Street Journal”, το οποίο υποστήριζε ότι το private equity KKR βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τράπεζες με σκοπό την εξαγορά της προς 26 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, η Capgemini ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρέχει ”συμβουλευτικές υπηρεσίες” στους εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν online software της Goοgle, με τη μετοχή της τελευταίας να καταγράφει απώλειες.

Στο μεταξύ, οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν προς τα 75,8 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 714 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.130 μονάδες με κέρδη 0,12%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,64%, στις 2.582 μονάδες. Κέρδη 0,22% για τον S&P 500, στις 1.456 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,39%, στις 6.215 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,31%, στις 5.446 μονάδες. Στις 7.427 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX 30, με πτώση 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v