Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στη Wall από τις εταιρίες λιανικής

Ήπια ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα στοιχεία παραγωγικότητας αλλά και οι καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις Αυγούστου της Wal Mart και της Target παρέχουν στήριξη στους βασικούς δείκτες. Κέρδη καταγράφουν οι οι ευρωαγορές.

Ήπια ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα στοιχεία παραγωγικότητας αλλά και οι καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις Αυγούστου της Wal Mart και της Target παρέχουν στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε χαμηλότερα με αφορμή τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν τις αγορές εργασίας και ακινήτων, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η Beige Book.

Ωστόσο, τα σημερινά στοιχεία για βελτίωση της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ, αλλά και η διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα σε Ευρώπη και Αγγλία βελτιώνουν το κλίμα.

Στήριξη στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones παρέχει η μετοχή της Wal Mart, η οποία ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 3% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Σημαντική ώθηση και στον τίτλο της Target, οι πωλήσεις της οποίας επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Εν τω μεταξύ, η πετρελαϊκή τιμή συνεχίζει την ανοδική της τροχιά, ξεπερνώντας και τα 76 δολάρια το βαρέλι, στα 76,34 δολάρια, λόγω προβληματισμού για τα επίπεδα της προσφοράς.

O Dow Jones κινείται στις 13.342 μονάδες με άνοδο 0,23%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48%, στις 2.619 μονάδες. Άνοδος 0,25% για τον S&P 500, στις 1.475 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,39%, στις 5.573 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.300 μονάδες με άνοδο 0,48%. Στις 7.609 μονάδες ο DAX 30 με άνοδο 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v