Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανάκαμψη στη Wall εν μέσω αβεβαιότητας

Με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών μετά τις ανακοινώσεις πωλήσεων Αυγούστου των εταιριών λιανικού εμπορίου και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αντίληψη ότι τα θετικά στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από τη Fed. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με ήπια κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών μετά τις ανακοινώσεις πωλήσεων Αυγούστου των εταιριών λιανικού εμπορίου και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αντίληψη ότι τα θετικά στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από τη Fed.

O Dow Jones έκλεισε στις 13.363,35 μονάδες με άνοδο 0,44%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,32%, στις 2.614,32 μονάδες. Άνοδος 0,43% για τον S&P 500, στις 1.478,55 μονάδες.

Ειδικότερα, τα σημερινά στοιχεία για βελτίωση της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ, αλλά και η διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα σε Ευρώπη και Αγγλία βελτίωσαν το κλίμα, σε μια αγορά όπου ο προβληματισμός για την πιστωτική κρίση δεν έχει εξασθενήσει.

”Η Wall Street είναι ένα παράξενο μέρος, όπου τα καλά νέα από την παραγωγικότητα και τις πωλήσεις των μεγαλύτερων εταιριών λιανικού εμπορίου της χώρας μπορούν να αντιμετωπισθούν ως κακή είδηση για κάποιον που ελπίζει σε μείωση επιτοκίων από τη Fed”, τόνισε ο Robert Pavlik της Oaktree Asset Management.

”Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία βοήθησαν στη βελτίωση του κλίματος. Εάν ήταν μόνο τα στοιχεία και οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου, η αγορά θα κινούνταν υψηλότερα. Όμως δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη μια κίνηση αποκομιδής κερδών, δεδομένης της αβεβαιότητας στην αγορά”, σχολιάζει ο Mike Malon της Cowen & Co.

Στήριξη στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones παρείχε η μετοχή της Wal Mart μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 3% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Σημαντική ώθηση και στον τίτλο της Target, οι πωλήσεις της οποίας επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,37%, στα 15,99 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 0,93%, στα 11,96 δολάρια. Άνοδος 0,57% για το δικαίμωα της 3Ε, στα 49,04 δολάρια.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,15%, στις 5.560,09 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.313,3 μονάδες με άνοδο 0,68%. Στις 7.621,72 μονάδες έκλεισε ο DAX 30 με άνοδο 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v