Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ρυθμούς η Wall Street

Σημναντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται κυρίως σε επιχειρηματικές εξελίξεις, αφού ο Ben Bernanke απέφυγε να δώσει ενδείξεις για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την ερχόμενη Τρίτη. ”Ράλι” για τη McDonalds δίνει κέρδη 120 μονάδων στον Dow Jones. Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται κυρίως σε επιχειρηματικές εξελίξεις, αφού ο Ben Bernanke απέφυγε να δώσει ενδείξεις για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την ερχόμενη Τρίτη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, απέφυγε να προχωρήσει σε σχόλια για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, σε ομιλία του στο Βερολίνο όπου στην ατζέντα βρίσκονται οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες.

Ο κ. Bernanke στάθηκε κυρίως στο αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, σημειώνοντας ότι η διατήρησή του στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα θα έχει οικονομικές και πραγματικές συνέπειες.

Επισημαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, με τις αγορές να αποτιμούν μείωση επιτοκίων τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα στην αγορά βελτιώνεται τόσο από την διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος εντός των προβλέψεων, στα 59,2 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, όσο και από την ανακοίνωση της αύξησης των πωλήσεων των αλυσίδων καταστημάτων κατά 2,9% σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που αποτελεί ένδειξη οικονομικής υγείας των καταναλωτών, του κινητήριου μοχλού της αμερικανικής οικονομίας.

Οριακά χαμηλότερα κινείται το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλά των 77,4 δολαρίων το βαρέλι, με τον ΟPEC να συζητά το ενδεχόμενο αύξησης της παραγόμενης ποσότητας.

Στα της αγοράς, ενδεικτικό του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι ότι και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με πρωταγωνιστή τον τίτλο της McDonalds, μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων τον Αύγουστο. Ο τίτλος καταγράφει σημαντικά κέρδη 3,7%.

Κέρδη για τη μετοχή της Pepsico αλλά και για το σύνολο του κλάδου των αναψυκτικών, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για τον τίτλο σε ”buy” από ”hold”.

Η Wal Mart ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα κατά 153 εκατ. δολαρίων λόγω κόστους από την πώληση καταστημάτων στη Γερμανία, στην Metro.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, αναμένονται ανακοινώσεις της Texas Instruments αναφορικά με την κερδοφορία της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.252 μονάδες με κέρδη 0,95% ή 124 μονάδων, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,02%, στις 2.585 μονάδες. Κέρδη 0,76% για τον S&P 500, στις 1.462 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 2,39%, στις 6.280,7 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,72%, στις 5.478,94 μονάδες. Στις 7.457,9 μονάδες έκλεισε ο DAX 30, με κέρδη 1,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v