Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε σε θετικό έδαφος η Wall

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η αμερικανική αγορά, ωστόσο έκδηλη είναι η νευρικότητα των επενδυτών μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Fed που περιόρισαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων της την επόμενη εβδομάδα. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η αμερικανική αγορά, ωστόσο έκδηλη είναι η νευρικότητα των επενδυτών μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Fed που περιόρισαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων της την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο, με τους επενδυτές όμως να συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί εν όψει της συνεδρίασης της Fed στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό γιατί, ενώ μια μεγάλη μερίδα αναλυτών θεωρεί ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της στην προσεχή της συνεδρίαση, μετά την απρόσμενη υποχώρηση που εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, οι δηλώσεις του προέδρου της Fed της Φιλαδέλφεια φαίνεται να περιορίζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Charles Plosser, τα προβλήματα στις χρηματιστηριακές αγορές δεν απαιτούν υποχρεωτικά αλλαγή στην γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed.

Ωστόσο, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.173,45 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,46%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,34%, στις 2.574,45 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.458,14 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,92%, στις 6.134,10 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 διαμορφώθηκε 0,82% χαμηλότερα, στις 7.375,44 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.386,43 μονάδες, με πτώση 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v