Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall εν αναμονή ενδείξεων για επιτόκια

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στο εάν, και σε ποια κλίμακα, μπορεί να ενισχυθεί η οικονομία από τις ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων. Στο επίκεντρο, επικείμενη ομιλία του προέδρου της Federal Reserve. Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στο εάν, και σε ποια κλίμακα, μπορεί να ενισχυθεί η οικονομία από τις ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων. Στο επίκεντρο, επικείμενη ομιλία του προέδρου της Federal Reserve.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με οριακή μεταβολή, μετά από συχνές εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να στρέφονται στις ομιλίες αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αναζητώντας ενδείξεις για τις προθέσεις τους αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

Επισημαίνεται ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, με τις αγορές να αποτιμούν μείωση επιτοκίων τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke, θα μιλήσει στο Βερολίνο στις 18:00, με τους επενδυτές να περιμένουν στοιχεία για το τι αναμένεται να πράξει την επόμενη εβδομάδα. Όμως το θέμα της ομιλίας είναι οι παγκόσμιες ανισορροπίες και όχι η νομισματική πολιτική, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει αναφορά στα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα στην αγορά βελτιώνεται τόσο από την διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος εντός των προβλέψεων, στα 59,2 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, όσο και από την ανακοίνωση της αύξησης των πωλήσεων των αλυσίδων καταστημάτων κατά 2,9% σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που αποτελεί ένδειξη οικονομικής υγείας των καταναλωτών, του κινητήριου μοχλού της αμερικανικής οικονομίας.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλά των 77,4 δολαρίων το βαρέλι, με τον ΟPEC να συζητά το ενδεχόμενο αύξησης της παραγόμενης ποσότητας.

Στα της αγορά, κέρδη για τη μετοχή της Pepsico αλλά και για το σύνολο του κλάδου των αναψυκτικών, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για τον τίτλο σε ”buy” από ”hold”.

Η Wal Mart ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα κατά 153 εκατ. δολαρίων λόγω κόστους από την πώληση καταστημάτων στη Γερμανία, στην Metro.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, αναμένονται ανακοινώσεις της Texas Instruments αναφορικά με την κερδοφορία της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.170 μονάδες με κέρδη 0,32%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,59%, στις 2.574 μονάδες. Κέρδη 0,27% για τον S&P 500, στις 1.455 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,53%, στις 6.227 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,28%, στις 5.455 μονάδες. Στις 7.442 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX 30, με άνοδο 0,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v