Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και δολάριο αποδυναμώνουν τη Wall

Μικρές απώλειες καταγράφει κινείται η Wall Street με την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και την αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος να επιδρούν αρνητικά στις ”διαθέσεις” των επενδυτών. Κέρδη σημειώνουν Λονδίνο και Παρίσι, πτώση στη Φρανκφούρτη.

Μικρές απώλειες σημειώνει η Wall Street με την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και την αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος να επιδρούν αρνητικά στις ”διαθέσεις” των επενδυτών. Κέρδη σημειώνουν Λονδίνο και Παρίσι, απώλειες στη Φρανκφούρτη.

Πιο συγκεκριμένα οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται υψηλότερα των 78 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ”συνεχείς πιέσεις” δέχεται το αμερικανικό νόμισμα του οποίου η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,387 δολάρια, ενώ με το γεν στα 114 γεν.

Στο μεταξύ όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, ανησυχία προκαλεί στους επενδυτές η παραίτηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού και η πιθανότητα να δημιουργεί ”αστάθεια” στη χώρα και συνακόλουθα τη χρηματιστηριακή αγορά.

Στις εταιρικές ειδήσεις απώλειες καταγράφει η μετοχή της Texas Instruments. Η εισηγμένη αναθεώρησε ελαφρώς τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου τονίζοντας ωστόσο ότι μέρος των κερδών θα προέλθει από έκτακτους παράγοντες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται επίσης σειρά εταιριών όπως οι Spartech Corp, Brandy Corp και Βιοenvision oι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οικονομικών τριμήνων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.295 μονάδες με απώλειες 0,1%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,14%, στις 2.593 μονάδες. Στις 1.468 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P, με πτώση 0,19%. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, υψηλότερα του 1%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.260 μονάδες με κέρδη 0,33%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,08%, στις 5.483 μονάδες. Απώλειες 0,24% για τον DAX, στις 7.439 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v