Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H.Paulson: Η κρίση θα είναι μακρότερη από του ’90

Η κρίση εμπιστοσύνης είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από τα οικονομικά σοκ των δύο προηγούμενων δεκαετιών, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ στην Ουάσιγκτον οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές θέτουν στο ”μικροσκόπιο” τις πρακτικές των οίκων αξιολόγησης.

των Eoin Callan και Jeremy Grant από την Ουάσιγκτον και Tony Barber από τις Βρυξέλλες

Η κρίση εμπιστοσύνης που πλήττει τις πιστωτικές αγορές είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από τα οικονομικά σοκ των δύο προηγούμενων δεκαετιών, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Hank Paulson, από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Jean-Claude Trichet, προειδοποίησε ότι ήρθε η ώρα οι διεθνείς οικονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις εταιρίες που δεν υπόκεινται σε νομοθετικές ρυθμίσεις, οι δραστηριότητες των οποίων έχουν συμβάλει στις τελευταίες αναταράξεις.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού έλαβαν χώρα τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ζητήθηκε από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να παρευρεθούν σε ειδική συνεδρίαση του διεθνούς φορέα χρηματιστηριακών ρυθμιστικών αρχών, για να εξηγήσουν πώς αξιολογούν τα δομημένα οικονομικά προϊόντα που βασίζονται σε στεγαστικές πιστώσεις.

Ο κ. Paulson δήλωσε ότι έχει διατελέσει επενδυτικός τραπεζίτης της Goldman Sachs κατά τη διάρκεια των κρίσεων ”στη Ρωσία, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική” και εκτιμά ότι αυτός ο κύκλος αστάθειας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστεί.

Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι η αβεβαιότητα για την αξιολόγηση των χαμηλής φερεγγυότητας στεγαστικών δανείων θα διαρκέσει περί τα δύο χρόνια, καθώς τα επιτόκια των πιστώσεων αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v