Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν είναι ώρα για μικρή κεφαλαιοποίηση στη Wall

Παρά την υποεμφάνισή της το τελευταίο διάστημα, η ώρα δεν είναι κατάλληλη για επιστροφή στη μικρή κεφαλαιοποίηση, εκτιμά ο κ. Steven DeSanctis της Merrill Lynch, παρότι στο παρελθόν τα small caps έχουν αντιδράσει καλύτερα από τα large caps στις μειώσεις των επιτοκίων της Fed.

του Steven DeSanctis, στρατηγικού αναλυτή της Merrill Lynch

από τη στήλη View of the day

Παρά την υποεμφάνισή της το τελευταίο διάστημα, η ώρα δεν είναι κατάλληλη για επιστροφή στη μικρή κεφαλαιοποίηση, εκτιμά ο κ. Steven DeSanctis, στρατηγικός αναλυτής της Merrill Lynch στη Νέα Υόρκη.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι όποτε στο παρελθόν η Federal Reserve έχει μειώσει τα επιτόκια -όπως αναμένεται ευρύτατα να κάνει και την ερχόμενη εβδομάδα- η μικρή κεφαλαιοποίηση συνήθως δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και ξεπερνά τη μεγάλη.

Ο κ. DeSanctis σημειώνει ότι από τον Μάιο 2006 ο δείκτης Russell 2000 έχει μείνει πίσω από τον S&P 500 κατά σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες, μια υποεμφάνιση που αναμένει ότι θα συνεχιστεί.

Όπως λέει ο ίδιος, ”οι παγίδες είναι πάρα πολλές για να μπορέσει να τις αποφύγει η μικρή κεφαλαιοποίηση. Οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed δεν θα εξισορροπήσουν τα υποτονικά θεμελιώδη δεδομένα που χαρακτηρίζουν το μέγεθος και τις σχετικές αποτιμήσεις. Η μικρή κεφαλαιοποίηση έχει την τάση να ολιγωρεί όταν ενισχύεται η μεταβλητότητα και αυξάνονται οι επιτοκιακές αποκλίσεις.

”Η μεγάλη κεφαλαιοποίηση εξακολουθεί να απολαμβάνει καλύτερη ανάπτυξη κερδοφορίας έναντι της μικρής κεφαλαιοποίησης, εξαιτίας της αδυναμίας του δολαρίου, της καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης εκτός των ΗΠΑ και της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας”.

”Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση το 62% των εταιριών έχει πωλήσεις στο εξωτερικό, έναντι ποσοστού 32% της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η μεγάλη κεφαλαιοποίηση κατά μέσο όρο απολαμβάνει σχεδόν το 25% των πωλήσεων εκτός των αμερικανικών συνόρων - μέγεθος διπλάσιο από το 12,3% της μικρής κεφαλαιοποίησης”.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v