Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H. Paulson: Αργεί η ομαλοποίηση στo subprime

Τουλάχιστον μία διετία θα χρειαστεί προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση της αγοράς subprime στις ΗΠΑ, εκτίμησε ο υπ. Οικονομικών της χώρας κ. Henry Paulson, μετά τη συνάντησή του με κορυφαία στελέχη στεγαστικών τραπεζών.

H. Paulson: Αργεί η ομαλοποίηση στo subprime
Τουλάχιστον μία διετία θα χρειαστεί προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση της αγοράς subprime στις ΗΠΑ, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Henry Paulson, μετά τη συνάντησή του με κορυφαία στελέχη στεγαστικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον κ. Paulson, οι δανειολήπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερα στεγαστικά επιτόκια εντός των επόμενων μηνών, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους επικεφαλής των στεγαστικών τραπεζών να ”βοηθήσουν όσους δεν έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων τους”.

”Σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες χρηματοοικονομικές κρίσεις που έχω αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η τρέχουσα δεν συνοδεύεται από προβλήματα στην πραγματική οικονομία”, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα προβλήματα σε κάποιες αγορές θα αργήσουν περισσότερο να ”επουλωθούν”, υπογραμμίζοντας ότι ”η δευτερογενής αγορά στεγαστικών δανείων θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να επιστρέψει σε ομαλή πορεία σε σύγκριση με άλλες.

Η σημαντική αύξηση στεγαστικών επιτοκίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη αγορά θα χρειαστεί από 18 μήνες έως δύο χρόνια για να ομαλοποιηθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v