Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall μετά τα στοιχεία για κατοικίες

Σε οριακά θετικό έδαφος περνά η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αναπάντεχη αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο αλλά και η εκτίναξη των παραγγελιών διαρκών αγαθών αποτέλεσαν θετικούς καταλύτες. Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος περνά η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αναπάντεχη αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο αλλά και η εκτίναξη των παραγγελιών διαρκών αγαθών αποτέλεσαν θετικούς καταλύτες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, τον Ιούλιο πωλήθηκαν 870.000 νέες κατοικίες, σημειώνοντας αύξηση 2,8% από τον προηγούμενο μήνα ενώ σε ετήσια βάση, η μεση τιμή μιας νέας κατοικίας στις ΗΠΑ εμφανίζει άνοδο 0,6%.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν μια ιδιαίτερα ισχνή μέτρηση, με πτώση 2% στις 820.000 οικίες.

Παράλληλα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 5,9% τον Ιούλιο έναντι αύξησης κατά 1,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση μόλις κατά 1%.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος καταλύτης για το θετικό κλίμα στην αγορά είναι η έλλειψη αρνητικής ροής ειδήσεων για την κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής φερεγγυότητας, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Στην αγορά, κέρδη 2% εμφανίζει η Home Depot, παρά την είδηση της Wall Street Journal ότι θα λάβει 1,2 δισ. δολάρια λιγότερα για την πώληση της θυγατρικής στον κλάδο χονδρικής, με το αρχικό deal να είναι στα 10,4 δισ. δολάρια, καθώς εδώ και εβδομάδες υπήρχαν ανησυχίες για καθολική ακύρωση της συμφωνίας.

Κέρδη 3% για την εταιρία λιανικών πωλήσεων Gap μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 19% και βελτίωση των προβλέψεων για το σύνολο της ετήσιας χρήσης.

Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις κερδοφορίας, η Heinz ανακοίνωσε άνοδο στα καθαρά κέρδη της τάξεως του 6%, ενώ σε κέρδη από ζημιές πέρασε και η Burger King.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.250 μονάδες με κέρδη 0,11%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,04%, στις 2.540 μονάδες. Κέρδη 0,03% για τον S&P 500, στις 1.462 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,20%, στις 6.209 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,45%, στις 5.548 μονάδες. Απώλειες 0,19% για τον DAX 30,που κινείται στις 7.497 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v