Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμός και για αγορά εργασίας στη Wall

Πιέσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών, καθώς ο προβληματισμός των επενδυτών για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας λόγω της ύφεσης στη στεγαστική αγορά και των κλυδωνισμών στην αγορά ομολόγων, ισχυροποιείται και από τη μέτρηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο. Στήριξη από επαναγορές-”μαμούθ” 30 δισ. δολαρίων από Procter & Gamble. Εντείνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές.

Πιέσεις καταγράφονται στην αμερικανική αγορά κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών, καθώς ο προβληματισμός των επενδυτών για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας λόγω της ύφεσης στη στεγαστική αγορά και των κλυδωνισμών στην αγορά ομολόγων, ισχυροποιείται και από τη μέτρηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 92.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών για 127.000 θέσεις, με την ανεργία να ενισχύεται στο 4,6%.

Δεν είναι θετικός καταλύτης για την αγορά”, σχολιάζει ο Art Hogan της Jefferies & Co. ”Σε συνδυασμό με την κέρδη περί τα 2% των τελευταίων δυο ημερών, λογικά θα δούμε κάποιες πιέσεις στο άνοιγμα”.

Η ισχνή μέτρηση ισχυροποιεί τα σενάρια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, μετά τα πολλαπλά προβλήματα στη στεγαστική αγορά και την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής. Το πετρέλαιο ενισχύεται στα 76,86 δολάρια το βαρέλι.

Από τις μετοχές που θεωρούνται ιδιαίτερα ευαίσθητες στους κλυδωνισμούς στις αγορές ομολόγων, η Countrywide Financial προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τα επίπεδα ρευστότητας, ανακοινώνοντας ότι έχει πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 50 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 1,2%.

Η American Home Mortgage, η κεφαλαιοποίηση της οποίας έχει ”εξατμιστεί” τις τελευταίες ημέρες” υποχωρεί κατά 44% στα 81 σεντς από 10 δολάρια πριν από μια εβδομάδα και με υψηλό έτους στα 30 δολάρια.

Σημαντικά κέρδη αναμένονται στη μετοχή της Procter & Gamble μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας της κατά 19% αλλά κυρίως, την είδηση ότι προτίθεται να επαναγοράσει μετοχές της αξίας 30 δισ. δολαρίων (το 15% της κεφαλαιοποίησης, αξίας 200 δισ. δολαρίων) στην επόμενη τριετία.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 13.446,35 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.570,97 μονάδες με πτώση 0,23%, ενώ απώλειες 0,15% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στις 1.469,50 μονάδες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,36% στις 6.277 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,52% στις 7.495 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,80% στις 5.636 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v