Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξεκίνημα για την Wall Street

Τα εταιρικά κέρδη φαίνεται πως θα αποτελέσουν το στήριγμα της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, η οποία ξεκίνησε με θετικό πρόσημο, ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα ο προβληματισμός σχετικά με την αγορά δευτερογενών στεγαστικών δανείων. Κέρδη περίπου 1% καταγράφουν DAX, FTSE και CAC στην Ευρώπη.

Τα εταιρικά κέρδη φαίνεται πως θα αποτελέσουν το στήριγμα της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, η οποία ξεκίνησε με θετικό πρόσημο, ωστόσο δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα ο προβληματισμός σχετικά με την αγορά δευτερογενών στεγαστικών δανείων.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,20% υψηλότερα στις 13.386,35 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.561,97 μονάδες με άνοδο 0,32%, ενώ κέρδη 0,26% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στις 1.469,50 μονάδες.

Στην Ευρώπη τώρα, συνεχίζεται η ανάκαμψη των κυριότερων χρηματιστηρίων, με στήριγμα τα ιδιαίτερα ανθεκτικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,80% στις 6.300,80 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 7.545,94 μονάδες, αυξημένος κατά 0,96%, ενώ υψηλότερα κατά 0,89% στις 5.704,56 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Εν τω μεταξύ, τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, περί ανάγκης για ”επαγρύπνηση”, ενισχύουν τις εκτιμήσεις για επικείμενη αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, απηύθυνε έκκληση στους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι ”αυτή η εξέλιξη στις χρηματοοικονομικές αγορές απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v