Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικό άνοιγμα στη Wall Street

Ήπια ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια πρώτη αντίδραση μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Η κατάρρευση της American Home Mortgage, σε συνδυασμό με τις ισχυρές απώλειες σε ένα ακόμη fund της Bear Sterns, επιδεινώνει τον προβληματισμό για τα επενδυτικά εργαλεία που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων. Μαζεύουν τις πρωινές ισχυρές απώλειες οι ευρωαγορές.

Ήπια ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σε μια πρώτη αντίδραση μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Η κατάρρευση της American Home Mortgage, σε συνδυασμό με τις ισχυρές απώλειες σε ένα ακόμη fund της Bear Sterns, επιδεινώνει τον προβληματισμό για τα επενδυτικά εργαλεία που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά τις πρώτες ώρες συναλλαγών, για να υποστεί τελικά σημαντικές απώλειες μετά την είδηση ότι η American Home Mortgage, εταιρία που ειδικεύεται στον ενυπόθηκο δανεισμό, δεν μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές της. Η μετοχή απώλεσε πλέον του 90% της αξίας της στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Το κλίμα δεν βελτιώθηκε, καθώς εκτός του προβληματισμού για τις αγορές ομολόγων, το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του τροχιά, με την τιμή του να προσεγγίζει τα 78 δολάρια το βαρέλι.

Η τελευταία ανησυχία για τις αγορές ομολόγων είναι οι ζημίες που αναμένεται να ανακοινώσει για τον Ιούλιο ένα ακόμη fund της Bear Sterns, το οποίο μάλιστα δεν είναι εκτεθειμένο σε τίτλους που βασίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια. Η μετοχή της Bear Sterns υποχωρεί κατά 2,6%.

Ωστόσο, το κλίμα στην αγορά ενδέχεται να σημειώσει βελτίωση μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Time Warner και της Kraft Foods, τα τρίμηνα των οποίων ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Κέρδη σημειώνει και ο τίτλος της Apple μετά την αναβάθμιση από τη Citigroup σε ”buy” από ”hold” κατόπιν των απωλειών κατά 7% που σημείωσε ο τίτλος την Τρίτη.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,28% υψηλότερα στις 13.251 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,28% στις 2.553,85 μονάδες, ενώ κέρδη 0,28% στις 1.459,15 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωαγορές μαζεύουν τις πρωινές τους ισχυρές απώλειες μετά το θετικό άνοιγμα στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,95% στις 6.299,70 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει πτώση της τάξης του 0,71% στις 7.532,18 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται στις 5.676,53 μονάδες με πτώση 1,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v